Öner Yavuz Hoca

        Spor, resim, müzikle ilgilendi Edebiyat Öğretmenliği ile Halkla ilişkiler bölümlerinde okudu. Ama nedense annesinin hayır duaları onun gitar öğretmeni olmasına yaradı. Uzun yıllar gitar öğretmenliği yaptı. 3000 kişi onun öğrencisi oldu. Bir çok dinleti, konser ve müzikale imza attı.
Yani sanatla yaşadı. 2003'te düzenlediği Ordu Gitar Festivalini, 2004'te Uluslararasına dönüştürdü.. ilklere imza atmayı seviyor ve Türkiye'de bir çok ilke imza attı.
        Kendisi neden klasik gitar, neden gitar, neden sanat festivali ya da Yerküre Doğa ve Sanat Bayramı sorusuna şöyle yanıt veriyor;
        "İnsanoğlunun ortak bilinç düzeyini yeterince yükseltememesi, binlerce yıldır süregelen savaşlar, ekonomi ve sistem kargaşaları bizim çağımızın da olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Dünyadaki her birey ve toplum bu olumsuzlukları yaşıyor. Çözüm güzel olanı yaşamak ve paylaşmak. Bitkinin toprakla paylaştığı, birleştiği gibi... Gitar benim, evrensel insan olma bilincimin bir parçası, aracıdır. Milyarlarca insan gerçekte tek bir insandır. Aslında bir kızılderili, iskoç, zenci, neyse ben de o'yum. Klasik gitar da tek insan bilinci gibidir; Tüm dünyada milyonlarca olmasına rağmen özünde tekdir. Klasik gitar ruhunda evrenselliği, tekniğinde araştırmacılığı ve bilimselliği, sesinde şiiri, renklerinde coğrafyaları, iklimleri taşıyan bir yaşam aracıdır benim için. Bu yüzden klasik gitarı seçtim." Bu yüzden gitar ve sanat festivallerini, Yerküre Doğa ve Sanat Bayramını düzenledim.
        Kaynak : www.oneryavuz.com